TIEDOTE - Seurafuusio: Tervakosken Pallo-Jehut ja Steelers Janakkala yhdistävät toimintansa

2.10.2020


TIEDOTE,  Vapaa julkaistavaksi 2.10.2020

Tervakosken Pallo-Jehut ry,  Steelers Janakkala ry

Seurafuusio: Tervakosken Pallo-Jehut ja Steelers Janakkala yhdistävät toimintansa

Tervakosken Pallo-Jehut aloittaa seurafuusion ja laajentaa samalla toiminta-aluettaan koko Janakkalan alueelle. Seurafuusion tavoitteena on muodostaa yksi seuraorganisaatio keväällä 2021.

Tervakosken Pallo-Jehut (perustettu 27.11.1950) on yksi pisimpään Janakkalassa toimineista urheiluseuroista. Pitkään hiljaiseloa viettäneiden Jehujen toiminta sai vuonna 2013 uutta eloa miesten salibandyn muodossa ja pian sen jälkeen toimintaa laajennettiin myös juniorisalibandyyn kahden ikäluokan voimin. Tulevalla kaudella Jehujen miesten edustusjoukkue pelaa salibandyä miesten 3.divisioonassa ja on siten salibandyn osalta kunnan korkeimmalla sarjatasolla pelaava aikuisjoukkue.

Toisena osapuolena fuusioon osallistuu janakkalalainen joukkuepalloilulajien erikoisseura Steelers Janakkala, joka on perustamisestaan alkaen (v. 2011, BaldoSport) toiminut koko Janakkalan alueella.  Aiemmin keväällä 2020 seura on irtautunut kaudesta 2013-2014 alkaneesta kumppanuussopimuksesta Steelers Hämeenlinnan kanssa.

”Nyt kun Tervakoskelle on valmistumassa uusi liikuntahalli on aika ottaa seuraava askel Jehujen toiminnan kehittämisessä. Koska omat resurssimme seuran aktiivien keskuudessa ovat rajalliset, näimme seurafuusiossa erinomaisen mahdollisuuden kehittää erityisesti alueellista junioritoimintaa”, kertoo vuodesta 2013 miesten salibandytoiminnan vetäjiin kuulunut Miitre Virtanen.

Yhdistymisen ensimmäisessä vaiheessa Steelers Janakkala on muuttanut 17.8.2020 nimensä Turengin Jehut ry'ksi. Tervakosken Pallo-Jehut ry puolestaan muuttaa syksyllä 2020 yhdistyksen nimeksi Janakkalan Jehut ry. Siirtymäajan jälkeen keväällä 2021 Turengin Jehujen toiminta siirtyy sellaisenaan Janakkalan Jehujen alle ja muodostuu vain yksi yhteinen seura koko Janakkalan alueelle.

”Seurojen yhdistymiseen päädyttiin melko lyhyellä aikataululla. Huomasimme heti ensimmäisissä tunnustelevissa neuvotteluissa, että jaamme keskenämme saman ajatusmaailman ja periaatteet lasten ja nuorten liikuttamisesta sekä maksujen läpinäkyvyydestä. Tässä ollaan lähdössä tekemään uutta hienoa juttua koko Janakkalan laajuudella, jonka edessä kaikki yhdistymiseen liittyvät tekniset yksityiskohdat ovat pikkujuttuja”, toteaa pienen tauon jälkeen Turengin Jehujen peräsimeen uudelleen tarttunut Petri Hakamäki.

Jehujen toimintaa ohjaavat perusperiaatteet ovat: kustannusten läpinäkyvyys joukkue- ja harrasteryhmätasolla sekä se, että kaikille annetaan mahdollisuus osallistua toimintaan omalla taito- ja harjoittelumotivaatiotasollaan. Myös matalan kynnyksen kerhoja ja “höntsäryhmiä" tullaan käynnistämään lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille; tytöille ja naisille sekä pojille ja miehille. Ajatuksena on myös uudenlaisten yrityssponsorointimahdollisuuksien avulla pyrkiä pitämään lasten ja nuorten harrastustoiminnan maksut mahdollisimman alhaisina.

Tällä hetkellä Jehujen päälajit ovat salibandy ja sähly. Pienen murto-osan toiminnasta muodostaa tyttöjen jalkapallo. Jatkossa Janakkalan Jehut voivat mahdollistaa muutakin urheilulajitoimintaa omassa organisaatiossaan, kunhan toiminnalle vaan löytyy resurssit eli talous ja ohjaajat sekä puitteet eli mm. sali- ja kenttävuorot.

Seurafuusion myötä myös Jehujen ilme uudistuu. Seuran uudessa tunnuksessa näkyy ilves – kaikille janakkalalaisille vaakunan kautta tutuksi tullut eläin.

 

Lisätietoja antavat:

Petri Hakamäki                                       Miitre Virtanen
Turengin Jehut                                        Tervakosken Pallo-Jehut
040 824 3727                                           040 837 8770

 

Janakkalan Jehujen uusi tunnus:

- Verkkoon

- Painettavaksi