Jehuissa eletään nyt toiminnallista nousukautta

11.3.2023

Valkopaitaiset Jehut vasemmalta: Matias Norrena, Akseli Pirinen, Lassi Siivonen, Eero Pirinen (C) ja taustalla Miro Hakala. Kuva: Arto Vuorinen / Autofokus.fi
Valkopaitaiset Jehut vasemmalta: Matias Norrena, Akseli Pirinen, Lassi Siivonen, Eero Pirinen (C) ja taustalla Miro Hakala. Kuva: Arto Vuorinen / Autofokus.fi

 

Janakkalan Jehuilla on miesten edustusjoukkueen lisäksi junioritoimintaa, aikuisten kuntotoimintaa sekä lasten ja nuorten kerhotoimintaa.

 

Jehuisssa on päästy yli koronan tuomista haasteista – miesten joukkueelle upea sarjanousu kauden päätteeksi

Janakkalan Jehuissa koettiin riemukkaita hetkiä, kun miesten salibandyn edustusjoukkue varmisti suoran sarjanousun jo toisella kaudella peräkkäin. Kauden viimeinen 5-divisioonaturnaus pelattiin lauantaina 4. maaliskuuta Parolan Juteinikeskuksella. Joukkue jatkaa ensi pelikaudella otteluitaan 4-divisioonassa.

Jehut pelasi viime syksynä 2022 alkaneella pelikaudella tappiottoman 5-divisioonasarjan. Voitokkaiden 16 ottelun lisäksi joukkueen tulossaldoon mahtui ainoastaan yksi tasapeli alkusarjassa. Joukkueen laadukkaasta tekemisen tasosta kertoo maaliero yhdeksän ottelun alkusarjassa, joka oli huimat +39 maalia. Joukkue teki 69 ja päästi vain 30 maalia. Kahdeksan ottelun loppusarjassa maaliero oli vastaavasti +32 (50–18).

 

Myös junioritoimintaa

Jehujen pisimpään salibandyn sarjatoiminnassa mukana ollut 2007-syntyneiden poikien P16-kilpasarjajoukkue pelaa tälläkin kaudella reippaalla ilmeellä. Todella tasaisessa Sisä-Suomen alueella pelattavassa kilpasarjassa on jäljellä vielä neljä kahden ottelun sarjaturnausta.

Tämän hetkisessä sarjatilanteessa Toijala Flumbers Teamin joukkue johtaa sarjaa yhdellä pisteellä ennen Jehuja. Joukkueilla on koossa yhtä paljon voittoja, eli kymmenen 14 ottelusta. Kolmantena oleva joukkue, Forssan Suupparit, on sekin vain yhden pisteen päässä Jehuista.

P16-kilpasarjassa jokaisella joukkueella on jäljellä vielä kahdeksan ottelua. Runkosarja päättyy 15. huhtikuuta. Loppuhuipentuma pelataan 22.–23.4. pääkaupunkiseudulla.

Sarjan päätyttyä kahdella parhaalla joukkueella on mahdollisuus päästä loppuhuipentumaan. Tämän hetkisessä tilanteessa Jehut pitää loppuhuipentumapaikkaa tiukasti hyppysissään ja taistelee lähes tasapäin loppuhuipentumapaikasta yhdessä Toijalan ja Forssan joukkueiden kanssa.

Koronan jälkeen jaloilleen

Janakkalan Jehuilla on käynnissä parhaillaan erinomainen harrastuskausi. Koronapandemian kurimuksesta ollaan selkeästi päästy jaloilleen, eikä kauteen ole tullut ylimääräisiä seisahduksia. Harrastaja- ja jäsenmäärät ovat selkeässä kasvusuunnassa.

Jehujen Harvialan, Turengin, Leppäkosken ja Tervakosken kerhoissa liikutaan aktiivisesti ja monipuolisesti sählyä ja muita joukkuepallopelejä pelaillen. Aikuisille kuntoliikkujille löytyy naisten ja miesten omat kuntosählyryhmät sekä tällä kaudella uusimpana lajina höntsäsulkapallo. Osa aikuisista kuntoliikkujista on käynyt pelaamassa yläkouluikäisten kerhoissa myös lentopalloa, korista ja sisäjalkapalloa.

Syksyllä alkavaa pelikautta suunnitellaan kovaa vauhtia. Samalla kuunnellaan jäsenten toiveita, mitä liikuntaa ja lajeja ensi talvikaudella haluttaisiin harrastaa. Myös uutta kilpasarjatoimintaa järjestetään kysynnän mukaan.