Jehut mukana Hämeenmaan Kannustajat -äänestyksessä!

13.3.2023

Anna äänesi Jehuille
Anna äänesi Jehuille
Viesti
Viesti

Hämeenmaan Kannustajille lahjoitetaan tänä vuonna kaikkiaan 60 000 euron tuki. Tukisummat jakautuvat suhteessa eniten ääniä saaneille 40 tukijalle tukisummiin väliltä 300 - 3 000 euroa.

Janakkalan Jehut on ensimmäistä kertaa mukana Hämeenmaan Kannustajat 2023 -äänestyksessä!

 

Pikaohjeet äänestämiseen:

1) Seuraa sähköpostiasi äänestyksn aikana. Saat henkilökohtaisen sähköpostin mukana linkin äänestykseen.

2) Äänestys on käynnissä 13.-26.3. välisenä aikana.

3) Jos sähköpostia ei löydy niin kannattaa kurkata myös roskapostikansioita tai esim. Gmailissa saapuvien sähköpostien "Tarjoukset" -osiota.

4) Äänestykseen voi osallistua vain kerran ja äänen voit antaa vain yhdelle toimijalle.

 

Ilmoittautuminen Hämeenmaan Kannustajiin 2023

Hämeenmaan Kannustajat 2023 -haku oli käynnissä 1.-28.2.2023. Hakuun oli mahdollista osallistua Hämeenmaan alueella toimivien rekisteröityjen liikuntaseurojen (ei liigaseurojen), harrastusyhdistysten, kulttuuritoimijoiden, sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöjen, joiden toiminta painottuu vähintään 30:lle lapselle/nuorelle.

 

Äänestäminen Hämeenmaan Kannustajissa

Hämeenmaan Kannustajiin ilmoittautui Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelta ennätyksellisesti kaikkiaan yli 130 toimijaa. Osuuskauppa Hämeenmaa asiakasomistajat sekä samassa taloudessa asuvat täysi-ikäiset asiakasomistatalouden jäsenet voivat osallistua äänestykseen. Äänestyksessä päätetään, miten Kannustajat-tuki jakaantuu.

Äänestämään pääsee henkilökohtaiseen sähköpostiin lähetettävällä linkillä. Äänestys on käynnissä 13.-26.3. välisenä aikana.

 

Miten Hämeenmaan Kannustajat -tuki jakautuu tänä vuonna 2023?

Tänä vuonna 2023 kaikki hakukriteerit täyttäneet hakijat pääsivät poikkeuksellisesti mukaan äänestykseen. Tukisumma 60 000 euroa jaetaan 40 eniten ääniä saaneen toimijan kesken. Hämeenmaan asiakasomistajien suhde vaikuttaa siten, että Päijät-Hämeestä tukipotti jaetaan 22 toimijalle ja Kanta-Hämeessä tukea jaetaan 18 eniten ääniä saaneelle toimijalle.

 

Miten mahdollinen Hämeenmaan Kannustajat -tuki käytettäisiin Jehuissa?

Jehuissa ei ole palkattuja työntekijöitä. Pääasiassa kaikki toiminta on Jehuissa vapaaehtois- ja talkootoimintaa, mukaan lukien hallitus- ja hallinnolliset tehtävät.

Kannustajat -tuki käytettäisiin Jehuissa täysimääräisesti ha lyhentämättömänä lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastus- ja kerhotoimintaan. Erilaiset kylä- ja taajamakerhojen yhteistapahtumien toteuttaminen olisi tukipotin saamisen myötä mahdollista.

 

Jehut kiittää jo tässä vaiheessa kaikkia äänestäjiään  -  Kiitos!

 

 

Tutustu Hämeenmaan 9.3.2023 uutiseen Kannustajat -äänestyksestä

Tutustu Hämeenmaan Kannustajat -sivustoon

Tutustu Kannustajat 2023 äänestyksessä mukana oleviin toimijoihin

 

_____________

Janakkalan Jehujen kuvaus Hämeenmaan Kannustajiin 2023 haun yhteydessä:

 

Janakkalan Jehut ry - lyhyemmin Jehut - on joukkuepalloilulajien erikoisseura. Seuran kotipaikka ja toiminta-alue on Janakkala. Kaudella 2020-2021 Jehut on tehnyt kahden yhdistyksen yhteenliitosprosessin (fuusion), kun v.1950 perustettu Tervakosken Pallo-Jehut ja v.2011 perustettu Turengin Jehut yhdistivät toimintansa täysimääräisesti.

Janakkalan Jehut toteuttaa matalan kynnyksen kerhotoimintaa koko Janakkalan alueella: Harvialassa, Turengissa, Leppäkoskella ja Tervakoskella. Jehuilla on kerhoja alle esikouluikäisistä, aina yläkoulu- ja lukioikäisiin saakka. Lisäksi meillä on aikuisten kuntotoimintana sekä naisille että miehille omat kuntosählyryhmänsä.

Lasten ja nuorten kerhoissa harrastetaan monipuolisesti liikuntaa. Lajeina kerhoissa on kaikenlaisia pallopelejä: sählyä, korista, lentistä ja sisäfutista. Lisäksi kerhoissa voi myös harrastaa sulkapalloa. Mistään lajista ei tarvitse olla aiempaa kokemusta vaan pelailemaan reippaan iloisiin ryhmiin pääsee mukaan kokeilu- ja tutustumispohjalta.

Kilpatoimintaakin Jehuilla on tarjolla. Olemme olleet jo vuosia mukana erimäärillä joukkueita Salibandyliiton Sisä-Suomen alueellisissa sarjoissa. Meneillään olevalla kaudella meillä on pelijoukkueet poikien 16-vuotiaiden kilpasarjassa sekä miesten 5-divisioonassa. Uusia joukkueita perustetaan harrastajien ja osallistujien mielenkiinnon ja innostuksen mukaan.

Toimintaperiaatteenamme on matalan kynnyksen mukaantulon lisäksi myös matalan hintatason harrastus. Mukaan pääsevät kaikki halukkaat. Meiltä voi myös alkuun lainata harrastusvälineitä, esim. sählymailoja tai sählypeleissä välttämättömiä suojalaseja. Vuoroilla lainattavien varusteiden hankkimiseksi olemme saaneet lahjoitusvaroja yrityksiltä sekä muilta toimijoilta. Olemme myös kehittäneet erilaisia seura-, joukkue- tai harrastaja-/pelaajakohtaisia tukimuotoja, "kummiklubeja".

Janakkalan Jehut on jo vuosia saanut kerhoihin ohjaajiksi nuoria yläkoulu- ja lukioikäisiä nuoria. He toimivat aina ryhmissä niin, että mukana on täysi-ikäinen ohjaaja. Nuorille on maksettu pientä taskurahaa heidän ajankäytöstään ja samalla on haluttu osoittaa arvostusta heidän sitoutumistaan kohtaan. Nuorille myös kirjoitetaan työtodistukset, kun he lopettavat ohjauksensa, yleensä lähtiessään jatko-opintoihin.

Meidän kerhoissamme harrastaa myös maahanmuuttajataustaisia lapsia ja nuoria, sekä Venäjän hyökkäyssotaa pakoon Suomeen muuttaneita ukrainalaisia. Meillä on kerhoissa harrastajina myös Janakkalan lukioon opiskelemaan saapuneita aasialaistaustaisia Finest Future -hankkeen opiskelijoita. Sekä maahanmuuttaja- että Finest Future -taustaisia nuoria on myös ohjaajina meillä kerhoissa.

Monipuolisempaa toimintaa meillä tulee vielä tulevillekin kausille, kun neuvottelemme parhaillaan erityisryhmän ohjaamisesta osana Jehujen toimintaa. Neuvottelukumppanina on Kanta-Hämeen hyvinvointialueen, eli Oma Hämeen, vammaispalveluiden Janakkalan toimipisteen työvalmentaja.

Teemme yhteistyötä Tampereen Ilveksen salibandyjaoksen kanssa. Järjestämme heidän kouluttajansa kanssa Jehut-kerhojen sähly- ja -joukkueiden salibandymaalivahdeille omia maalivahtikerhoja. Toiminta on avointa myös muiden sähly-/ salibandyseurojen maalivahdeille. Mukaan pääsee maksamalla vuotuisen Jehut-jäsenmaksun.

Janakkalan Jehujen harrastaja- ja jäsenmäärä tällä meneillään olevalla toimintakaudella 2022-2023 on noin 220 jäsentä. Koronapandemiasta ollaan pikku hiljaa pääsemässä taas normaaleihin toimintakausiin. Jäsenmäärästä joukkueiden pelaajia on n. 40, aikuisten kuntoryhmien pelaajia n. 30 sekä nuoriso- ja aikuisikäisiä ohjaajia yhteensä n. 20. Yhdistyksen hallituksessa on mukana 5 henkilöä, jonka lisäksi hallituksessa on mukana asiantuntijoina eri toimintaryhmien edustajia.

Jehujen harrastajat, joukkuepelaajat sekä heidän huoltajansa ovat meille tulevaisuus ja voimavara. Tuotamme ylpeinä liikuntaharrastusta monille eri käyttäjäryhmille ja kuuntelemme heitä ja heidän toiveitaan. Jäsentemme mukaisesti kehitymme ja suunnittelemme kaiken aikaa uutta toimintaa samalla, kun jatkamme nykyisiä ryhmiä.

Tutustu Janakkalan Jehut ry'n fuusiotiedotteeseen 2.10.2020